Logo

Raporty fokusowe

W branży spożywczej zawsze pojawiają się nowe produkty i trendy. Informujemy o nich na bieżąco dzięki naszym raportom!

Food Fokusberichte

Osoba kontaktowa dla Food

Tomasz Bazga

Tomasz Bazga

Business Unit Director / Member of the Mgmt. Board

Masz jakieś pytania lub specjalne życzenia? Jesteśmy tu dla Ciebie!

18.06.2025

Stewia - naturalna alternatywa dla cukru

Obecnie słodziki cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Wraz z rosnącym ograniczeniem spożycia cukru, rośnie także zapotrzebowanie na jego zamienniki.

11.04.2025

Teksturanty Clean Label: Skrobie Clean Label i mąki preżelowane

Produkty Clean Label już dawno wyrwały się ze swojego niszowego statusu, a konsumenci oczekują krótkich list składników, które nie zawierają składników E.

23.04.2024

Lecytyna: naturalny, wszechstronny składnik

Lecytyna to naturalny składnik, który jest używany jako emulgator w różnych produktach, o różnych zastosowaniach.

23.11.2021

Krem piekarniczy instant o doskonale kremowej konsystencji z Emwaxy®

Krem piekarniczy musi spełniać wiele wymagań, takich jak wysoka stabilność przy pieczeniu, dobra odporność na zamrażanie i rozmrażanie, a jednocześnie powinien być kremowy i…

02.09.2021

Teksturowane białko grochowe

Prosty skład: izolat białka grochowego oraz mąka grochowa.

30.08.2021

Błonniki funkcjonalne

Dla każdego włókna inne zastosowanie. Od stabilizatorów po zamienniki syropów.

26.08.2021

Błonniki roślinne

Błonniki roślinne: grochowy, ziemniaczane, kukurydziane

05.05.2021

MELTEC

Innowacyjny, naturalny półpłynny surowiec pozwalający obniżyć zawartość cukru i syropu glukozowo-fruktozowego.

08.12.2016

Białka w ofercie IMPAG

Firma IMPAG oferuje szeroką gamę białek: hydrolizowaną kazeinę i białka roślinne.

28.02.2014

Proszek i ekstrakt z owocu baobabu

Proszek i ekstrakt z owocu baobabu jest otrzymywany z owocu baobabu afrykańskiego (Adansonia digitata), jednego z najbardziej znanych drzew tropikalnej Afryki. Miąższ owocu…

26.02.2014

KRÖNER-STÄRKE – Eksperci specjalistycznych skrobi zbożowych

Naszym wieloletnim partnerem jest istniejąca od 1900 roku firma Kröner Stärke z Ibbenbüren w Niemczech. Firma  produkuje skrobie, gluteny pszenne, mąki pęczniejące (preżelowane),…

26.02.2014

Glikozydy stewiolowe ze stewii – słodycz bez kalorii

Stevia rebaudiana Bertoni,  nazwana na cześć botanika Moisés Santiago Bertoniego, jest rośliną wieloletnią rosnącą na obszarze Ameryki Południowej, jej liście swój bardzo słodki…