Stewia - naturalna alternatywa dla cukru
Obecnie słodziki cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Wraz z rosnącym ograniczeniem spożycia cukru, rośnie także zapotrzebowanie na jego zamienniki.
Teksturanty Clean Label: Skrobie Clean Label i mąki preżelowane
Produkty Clean Label już dawno wyrwały się ze swojego niszowego statusu, a konsumenci oczekują krótkich list składników, które nie zawierają składników E.
Lecytyna: naturalny, wszechstronny składnik
Lecytyna to naturalny składnik, który jest używany jako emulgator w różnych produktach, o różnych zastosowaniach.
Krem piekarniczy instant o doskonale kremowej konsystencji z Emwaxy®
Krem piekarniczy musi spełniać wiele wymagań, takich jak wysoka stabilność przy pieczeniu, dobra odporność na zamrażanie i rozmrażanie, a jednocześnie powinien być kremowy i…
Błonniki funkcjonalne
Dla każdego włókna inne zastosowanie. Od stabilizatorów po zamienniki syropów.
MELTEC
Innowacyjny, naturalny półpłynny surowiec pozwalający obniżyć zawartość cukru i syropu glukozowo-fruktozowego.
Białka w ofercie IMPAG
Firma IMPAG oferuje szeroką gamę białek: hydrolizowaną kazeinę i białka roślinne.
Proszek i ekstrakt z owocu baobabu
Proszek i ekstrakt z owocu baobabu jest otrzymywany z owocu baobabu afrykańskiego (Adansonia digitata), jednego z najbardziej znanych drzew tropikalnej Afryki. Miąższ owocu…
KRÖNER-STÄRKE – Eksperci specjalistycznych skrobi zbożowych
Naszym wieloletnim partnerem jest istniejąca od 1900 roku firma Kröner Stärke z Ibbenbüren w Niemczech. Firma produkuje skrobie, gluteny pszenne, mąki pęczniejące (preżelowane),…
Glikozydy stewiolowe ze stewii – słodycz bez kalorii
Stevia rebaudiana Bertoni, nazwana na cześć botanika Moisés Santiago Bertoniego, jest rośliną wieloletnią rosnącą na obszarze Ameryki Południowej, jej liście swój bardzo słodki…