Logo
MELTEC MELTEC
05.05.2021

MELTEC

Innowacyjny, zastrzeżony patentem, naturalny półpłynny surowiec pozwalający obniżyć zawartość cukru i syropu glukozowo-fruktozowego w produkcie finalnym. Oparty na naturalnych błonnikach roślinnych z warzyw i zbóż. Produkt ten ze względu na wysoką zawartość błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego ma długą i lepką strukturę. 


Charakterystyka produktu:

  • Podobny do miodu, klarowny, półpłynny błonnik
  • Bez dodatku cukrów 
  • Czysta etykieta – deklaracja jako „błonnik roślinny, woda”
  • Rozpuszczalny w wodzie
  • Nie zawiera alergenów
  • Bez dodatków „E”
  • Bezzapachowy i bez smaku (nie jest słodki)
  • Nie powoduje efektu brązowienia


Jest to doskonały zamiennik syropów w:

  • Batonach, lodach, słodyczach
  • Nadzieniach owocowych, kremach
  • Napojach, galaretkach, konfekcji
  • Sosach
  • Produktach mlecznych
  • Pieczywie i wyrobach piekarniczych
  • Kandyzowanych owocach
  • Powłokach do przyklejania ziaren zbóż


Spełnia poniższe funkcje technologiczne:

  • Pochłania wilgoć
  • Jest teksturotwórczy i zagęszczający
  • Łączy składniki
  • Substancja wypełniająca i krioprotekcyjna
  • Obniża temperaturę krzepnięcia
  • Przedłuża termin przydatności

See Meltec in Action: Product Video on YouTube

W celu uzyskania dodatkowych informacji zapraszamy do kontaktu infoimpag.pl