Logo
Białka w ofercie IMPAG Białka w ofercie IMPAG
08.12.2016

Białka w ofercie IMPAG

Firma IMPAG oferuje szeroką gamę białek: hydrolizowaną kazeinę i białka roślinne.

A) Hydrolizowana kazeina
Oferujemy jakość o 95% zawartości białka i wysokim stopniu hydrolizy

Kazeina cechuje się lepszym składem aminokwasowym niż białko serwatki, jednak nie znalazła szerokiego zastosowania w odżywkach dla sportowców z uwagi na słabą rozpuszczalność. Hydrolizowana kazeina świetnie sprawdza się jako białko potreningowe, zatrzymujące katabolizm i stymulujące anabolizm. Dzięki wysokiemu stopniowi hydrolizy jej rozpuszczalność znacznie się poprawia. Produkt jest bogaty w di- tri- i tetra- peptydy, które nie wymagają trawienia i mogą być natychmiast wchłaniane, a następnie transportowane do mięśni. Produkt oferowany przez nas posiada akceptowalny smak.

B) Białka roślinne

  • ryżowe - izolat i hydrolizat, również jakość BIO,
  • grochowe - izolat i hydrolizat,
  • łubinowe – koncentrat,
  • karobowe - izolat i hydrolizat,
  • gluten – witalny, teksturat i hydrolizat, również jakość BIO,
  • seitan – gotowa mieszanka do produkcji analogu mięsa z glutenu,
  • sojowe - izolat i hydrolizat,
  • i inne.

Białka roślinne znajdują zastosowanie w odżywkach dla sportowców, żywności specjalnego przeznaczenia (np. dla dzieci, medycznej), czy produktach wegetariańskich i wegańskich, takich jak:

  • produktu wzbogacone w białko
  • zastępniki mięsa,
  • napoje białkowe i izotoniczne,
  • smoothie,
  • batony.

Białka roślinne znaczący wpływ na tworzenie tekstury produktu. Wiele z nich jest całkowicie pozbawione alergenów.