Palmitoiloetanoloamid (PEA) – czysty, mikronizowany produkt o wysokiej biodostępności
Palmitoiloetanoloamid (PEA) należy do grupy amidów kwasów tłuszczowych i występuje naturalnie w organizmie człowieka, zwierząt i roślin.
Pozytywny wpływ na przewlekły ból i stan zapalny wykazano w licznych kontrolowanych placebo badaniach klinicznych prowadzonych metodą podwójnie ślepej próby. Od wielu lat PEA jest stosowany w różnych preparatach z dawką od 300 mg do 600 mg jako nutraceutyk.
Skuteczność i bezpieczeństwo stosowania palmitoyletanolamidu (PEA) zostało udowodnione w wielu badaniach, a mechanizm działania został opisany w kilku publikacjach.
Jeżeli szukają Państwo alternatywnego środka przeciwbólowego, to PEA jest właściwym składnikiem do Państwa produktu.
IMPAG może zaoferować palmitoiloetanoloamid (PEA) w wysokiej jakości, który jest produkowany w zakładzie produkcyjnym zatwierdzonym przez FDA, poparty kompletną dokumentacją.
W celu uzyskania dodatkowych informacji zachęcamy do kontaktu info@impag.pl
Wstecz