Logo

Skontaktuj się z nami

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.

Nutrition & Health
ul. Powązkowska 44c
01-797 Warszawa, Polska

Polecamy

Nutrition & Health


30.08.2021

Błonniki funkcjonalne

  • HI-FIBRE 115 
  • HI-SMOOTH 
  • MELTEC®


HI-FIBRE 115

  • Doskonałe właściwości żelujące na zimno i na gorąco
  • Nadaje stabilność i poprawia lepkość struktury żelu
  • Poprawia elastyczność żelu
  • Stabilny na zamrażanie i rozmrażanie
  • Zwiększa wydajność 
  • Częściowy zamiennik jaj 
  • Pozwala obniżyć zawartość tłuszczu, nadając efekt pełności


Aplikacje:

  • Piekarnictwo
  • Burgery
  • Biszkopty
  • Croissanty
  • Tortille
  • Gnocchi 
  • Mrożone bułeczki
  • Analogi sera
  • Wsady i nadzienia
  • Desery
  • Lody
  • Wegańskie analogi mięsa

     



HI-SMOOTH 

  • Stabilizator, nadający teksturę i lepkość
  • Doskonałe właściwości żelujące i emulgujące
  • Pozwala zawiesić cząsteczki w żelu 
  • Wiąże wodę do 1000% 
  • Łatwo się rozpuszcza w wodzie
  • Tworzy jednolitą i gładką konsystencję
  • Bezbarwny, neutralny w smaku i zapachu
  • Z powodzeniem zastępuje zagęstniki: mączkę chleba świętojańskiego, ksantan, karageny i inne
  • Wysoka zawartości błonnika roślinnego 76%

 

Aplikacje:

  • Lody
  • Napoje roślinne i smoothie
  • Piekarnictwo
  • Produkty bezglutenowe
  • Sosy
  • Analogi mięsa
  • Gastronomia
  • Miksy piekarskie
  • Panierki
  • Mieszanki do nastrzykiwania mięsa

     




MELTEC®

  • Podobny do miodu, klarowny, półpłynny błonnik
  • Bez dodatku cukrów 
  • Czysta etykieta – deklaracja jako „błonnik roślinny, woda”
  • Rozpuszczalny w wodzie
  • Nie zawiera alergenów
  • Bez dodatków „E”
  • Bezzapachowy i bez smaku (nie jest słodki)
  • Nie powoduje efektu brązowienia



Jest to doskonały zamiennik syropów w:

  • Batonach, lodach, słodyczach
  • Nadzieniach owocowych, kremach
  • Napojach, galaretkach, konfekcji
  • Sosach
  • Produktach mlecznych
  • Pieczywie i wyrobach piekarniczych
  • Kandyzowanych owocach
  • Powłokach do przyklejania ziaren zbóż


Spełnia poniższe funkcje technologiczne: 

  • Pochłania wilgoć
  • Jest teksturotwórczy i zagęszczający
  • Łączy składniki
  • Substancja wypełniająca i krioprotekcyjna
  • Obniża temperaturę krzepnięcia
  • Przedłuża termin przydatności
Wstecz
Błonniki funkcjonalneBłonniki funkcjonalne

NEWS