MELTEC
Innowacyjny, zastrzeżony patentem, naturalny półpłynny surowiec pozwalający obniżyć zawartość cukru i syropu glukozowo-fruktozowego w produkcie finalnym. Oparty na naturalnych błonnikach roślinnych z warzyw i zbóż. Produkt ten ze względu na wysoką zawartość błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego ma długą i lepką strukturę.
Charakterystyka produktu:
- Podobny do miodu, klarowny, półpłynny błonnik
- Bez dodatku cukrów
- Czysta etykieta – deklaracja jako „błonnik roślinny, woda”
- Rozpuszczalny w wodzie
- Nie zawiera alergenów
- Bez dodatków „E”
- Bezzapachowy i bez smaku (nie jest słodki)
- Nie powoduje efektu brązowienia
Jest to doskonały zamiennik syropów w:
- Batonach, lodach, słodyczach
- Nadzieniach owocowych, kremach
- Napojach, galaretkach, konfekcji
- Sosach
- Produktach mlecznych
- Pieczywie i wyrobach piekarniczych
- Kandyzowanych owocach
- Powłokach do przyklejania ziaren zbóż
Spełnia poniższe funkcje technologiczne:
- Pochłania wilgoć
- Jest teksturotwórczy i zagęszczający
- Łączy składniki
- Substancja wypełniająca i krioprotekcyjna
- Obniża temperaturę krzepnięcia
- Przedłuża termin przydatności
See Meltec in Action: Product Video on YouTube
W celu uzyskania dodatkowych informacji zapraszamy do kontaktu infoimpag.pl
Wstecz
