Białka w ofercie IMPAG
Firma IMPAG oferuje szeroką gamę białek: hydrolizowaną kazeinę i białka roślinne.
A) Hydrolizowana kazeina
Oferujemy jakość o 95% zawartości białka i wysokim stopniu hydrolizy
Kazeina cechuje się lepszym składem aminokwasowym niż białko serwatki, jednak nie znalazła szerokiego zastosowania w odżywkach dla sportowców z uwagi na słabą rozpuszczalność. Hydrolizowana kazeina świetnie sprawdza się jako białko potreningowe, zatrzymujące katabolizm i stymulujące anabolizm. Dzięki wysokiemu stopniowi hydrolizy jej rozpuszczalność znacznie się poprawia. Produkt jest bogaty w di- tri- i tetra- peptydy, które nie wymagają trawienia i mogą być natychmiast wchłaniane, a następnie transportowane do mięśni. Produkt oferowany przez nas posiada akceptowalny smak.
B) Białka roślinne
- ryżowe - izolat i hydrolizat, również jakość BIO,
- grochowe - izolat i hydrolizat,
- łubinowe – koncentrat,
- karobowe - izolat i hydrolizat,
- gluten – witalny, teksturat i hydrolizat, również jakość BIO,
- seitan – gotowa mieszanka do produkcji analogu mięsa z glutenu,
- sojowe - izolat i hydrolizat,
- i inne.
Białka roślinne znajdują zastosowanie w odżywkach dla sportowców, żywności specjalnego przeznaczenia (np. dla dzieci, medycznej), czy produktach wegetariańskich i wegańskich, takich jak:
- produktu wzbogacone w białko
- zastępniki mięsa,
- napoje białkowe i izotoniczne,
- smoothie,
- batony.
Białka roślinne znaczący wpływ na tworzenie tekstury produktu. Wiele z nich jest całkowicie pozbawione alergenów.
Wstecz